Werkplaats

Bij een goede motorzaak hoort een zeker zo goede werkplaats, vinden wij. In onze werkplaats werken onze monteurs fulltime om uw en onze motoren in optimale conditie te brengen en te houden. Naast diverse monteursopleidingen worden ook regelmatig trainingen. Hierdoor zijn ze altijd op de hoogte van de laatste stand der techniek, de nieuwste sleutelprocedures en eventuele noodzakelijke modificaties.

AFSPRAAK MAKEN?
BEL: 0165 55 99 26

  • DSC_2872
  • DSC_2858
  • DSC_2818

Werkplaats is volledig up to date

De werkplaats voldoet aan alle standaarden welke aan ons gesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan speciale vloeistofdichte werkvloer, rookgasafzuigsysteem, gescheiden afvalverwerkingstromen en ARBO maatregelen. Onze volledig uitgeruste en ruim ingerichte werkplaats beschikt ondermeer over vijf hefbruggen, hoogwaardig gereedschap en een complete collectie ‘originele special tools’. Daarnaast beschikken wij over motordiagnose apparatuur die met de huidige injectiemotors onmisbaar is. Nuttig om te weten is dat onze monteurs bij het merendeel van de moderne motorfietsen ook geavanceerde (on-board) elektronica diagnoses kunnen stellen. Meer informatie hierover bij Olav, onze chefmonteur. De werkplaats van MCR is zo kompleet dat we met een gerust hart durven zeggen dat we iedereen kunnen helpen. Of u nu een Kawasaki, KTM, Honda, Yamaha, Suzuki, BMW, Ducati, Harley Davidson, Triumph of welk ander merk ook heeft.

Banden

Banden zijn bij motorfietsen een belangrijk punt van aandacht. Je hebt maar twee wielen dus die moeten onder alle omstandigheden goede grip en waterafvoer hebben. In onze werkplaats tref je een ruim bandenrek aan waarin gemiddeld 200 motorbanden op voorraad liggen. Hiermee kunnen we in veel gevallen uit voorraad de meest gangbare banden van bekende merken als Bridgestone, Dunlop en Michelin leveren. Ook Pirelli, Continental en Metzeler hebben wij volop in het assortiment.

Moderne, gelakte motorvelgen zijn behoorlijk kwetsbaar bij bandenmontage, maar gelukkig hebben wij een speciaal motorbanden-montageapparaat en monteurs die voorzichtig te werk gaan. Inclusief balanceren kunnen zij snel en vakkundig de versleten banden van je motor vervangen, vaak zelfs ‘klaar terwijl je wacht’.