Werkplaats

Bij een goede motorzaak hoort een zeker zo goede werkplaats, vinden wij. In onze werkplaats werken onze monteurs fulltime om uw en onze motoren in optimale conditie te brengen en te houden. Naast diverse monteursopleidingen worden ook regelmatig trainingen gevolgd. Hierdoor zijn ze altijd op de hoogte van de laatste stand der techniek, de nieuwste sleutelprocedures en eventuele noodzakelijke modificaties.

AFSPRAAK MAKEN?
BEL: 0165 55 99 26

  • DSC_2872
  • DSC_2858
  • DSC_2818

Werkplaats is volledig up to date

De werkplaats voldoet aan alle standaarden welke aan ons gesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan speciale vloeistofdichte werkvloer, rookgasafzuigsysteem, gescheiden afvalverwerkingstromen en ARBO maatregelen. Onze volledig uitgeruste en ruim ingerichte werkplaats beschikt ondermeer over vijf hefbruggen, hoogwaardig gereedschap en een complete collectie ‘originele special tools’. Daarnaast beschikken wij over motor diagnose-apparatuur die met de huidige injectiemotoren onmisbaar is. Nuttig om te weten is dat onze monteurs bij het merendeel van de moderne motorfietsen ook geavanceerde (on-board) elektronica diagnoses kunnen stellen. De werkplaats van MCR is zo compleet dat we met een gerust hart durven zeggen dat we iedereen kunnen helpen. Of u nu een Kawasaki, KTM, Honda, Yamaha, Suzuki, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Triumph of welk ander merk ook heeft.


SCM gecertificeerd

Veel verzekeringen eisen voor nieuwe motorfietsen een SCM goedgekeurd alarm. Wij zijn dan ook SCM gecertificeerd om deze alarmen in te bouwen en te onderhouden. Vraag de jongens in de winkel advies over de alarmsystemen

Banden

Banden zijn bij motorfietsen een belangrijk punt van aandacht. Een motor heeft maar twee wielen dus de banden moeten onder alle omstandigheden goede grip bieden en voldoende profiel voor waterafvoer hebben. Onze werkplaats heeft een ruim bandenrek waarin gemiddeld 200 motorbanden op voorraad liggen. Hiermee kunnen we in veel gevallen uit voorraad de meest gangbare banden van bekende merken als Bridgestone, Dunlop en Michelin leveren. Ook Pirelli, Continental en Metzeler hebben wij volop in het assortiment.

Moderne, gelakte motorvelgen zijn behoorlijk kwetsbaar bij bandenmontage, maar ook verchroomde velgen hebben speciale aandacht nodig. Een modern bandenapparaat en monteurs die voorzichtig te werk gaan zijn een must. Monteren en balanceren kunnen zij snel en vakkundig, vaak zelfs ‘klaar terwijl u wacht’.